Pokemon Go Türkiye

Çok beklenen dünyaca oyun sonunda Türk oyun severlerle buluşuyor, Bir çok ülke fanatik oyuncuları bulunan oyunun Türk oyuncular için nasıl bir değişilik yapacağı her kesin merak konusu.

 Uzun süredir sabırsızlıkla beklenilen Pokemon GO artık Android ve iOS platformları için yayında. Yeni nesil mobil oyun Pokemon GO nasıl oynanır? Uzun süredir hayranlarını merakla bekleten sanal gerçeklik temalı mobil Pokemon oyunu Pokemon GO, Android ve iOS platformları için beta versiyonu ile oyunculara sunuldu.

Sınırlı ülkelerde oynanabilir durumda olan Pokemon GO, Türkiye’de resmi olarak çıkışını henüz gerçekleştirmedi. Üzülmeyin, hazırladığımız makalede Pokemon GO'yu nasıl oynayabileceğinizi anlatıyoruz. Android Eğer Android işletim sistemine sahip bir cep telefonu kullanıyorsanız

Buradan Pokemon GO’nun kurulum dosyası olan APK dosyasını indirerek cep telefonunuza kurabilirsiniz. APK dosyasını cep telefonunuzu indirdikten sonra üzerine bir kez tıklayın ve kurulumu gerçekleştirin. İOS Iphone’da Pokemon GO oynamak isterseniz Türkiye’de resmi olarak çıkışını yapmadığı üzere durumlar biraz daha karışık. Şu an için yalnızca Avustralya, Yeni Zelenda ve Kuzey Amerika'da çıkan oyunu kurmak için kullandığınız Apple hesabınızı bu ülkelerden birinde göstermeniz gerekiyor. Bunu yapmak için yeni bir Apple ID oluşturarak bulunduğunuz ülkeyi Yeni Zelenda veya Avustralya seçmeniz yeterli. Ardından iOS işletim sistemli cihazınızda bulunan App Store üzerinden Pokemon GO'yu indirebilirsiniz.


 Pokemon GO'ya Başlayış Oyun bu güne kadar yayınlanan videolardan bildiğimiz üzere sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bir yapıda geliyor. Oluşturduğumuz karakterle birlikte Pokemon avına çıktığımız oyunda olduğumuz yerde durmak yerinde gezerek Pokemon avlayabiliyoruz. Bu belki de oyunun en güzel detayı. Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda gezip Pokemonları yakalamanız gerekiyor.

Toplanılan Pokemonlarla birlikte diğer oyuncuların Pokemonlarıyla savaş yapılabiliyor. Oyunda yer alan trade sistemiyle birlikte Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor. Pokemon GO'daki Pokemonlar tıpkı çizgi filmden alışık olduğumuz gibi enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabilir ve koleksiyonunuzu zenginleştirebilir. Yolda yürürken yakalayacağınız Pokemonlar için daha fazla yol kat edip, daha uzak mesafeleri gitmeniz gerekebilir.

 Oyun İçi Satın Alımlar Tahmin edebileceğiniz gibi neredeyse her mobil oyundan alışık olduğumuz oyun içi satın almalar Pokemon GO'da da aynı şekilde mevcut. Yakaladığınız Pokemonları saklamanız için kullanacağınız Poke Top'ları bir noktadan sonra parayla satılmaya başlıyor.

Eğer koleksiyonunuza daha fazla Pokemon katmak istiyorsanız bu Poke Top'lara ihtiyacınız olacak. Oyunda Poke Stop adı verilen istasyonlar mevcut. Bu istasyonlar nerde olduğu bilinmeyen özel duraklar olarak adlandırılabilir.

Poke Stop'ları bulduğunuz takdirde fazladan birkaç Poke Topu elde edebilirsiniz. Poke Gym adı verilen salonlarda ise, elinizde bulunan mevcut Pokemonları kullanarak rakiplerinizle savaş haline girebilirsiniz. Savaşı kazanmanız durumunda elde edeceğiniz Pokemonlar bir sonraki savaş için size büyük avantaj katacak hem de koleksiyonunuzu geliştirecek.

Yalnız tekrar hatırlatalım, belirli sayıdan sonra elde edeceğiniz her Pokemon için yeni Poke Top'larına ihtiyacınız olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder